Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Δάχτυλο με USB stick !!

Ο Jerry Jalava, ο οποίος είναι ένας Φιλανδός προγραμματιστής από το Ελσίνκι, είχε ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο έχασε το δάκτυλο του το οποίο στη συνέχεια αντικατέστησε με ένα προσθετικό δάκτυλο, που έφτιαξε μόνος του και μοιάζει με πραγματικό και στο οποίο έχει τοποθετήσει ένα Usb stick 2 GB και έτσι μπορεί να αποθηκεύσει φωτογραφίες, ταινίες και άλλα χρήσιμα αρχεία, τα οποία μπορεί μετέπειτα να επεξεργαστεί στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Το παράξενο αυτό αλλά συνάμα σαν πραγματικό δάκτυλο, δεν είναι κολλημένο στο χέρι και επομένως δεν συνδέεται μαζί με τι υπόλοιπο χέρι στον υπολογιστή, αλλά μπορεί να αφαιρεθεί από αυτό και να μπει μετά σε μία θύρα USB.

Το τροχαίο ατύχημα που στοίχισε στον Jerry το δάκτυλό του έγινε το καλοκαίρι, ενώ έκανε βόλτα με την ολοκαίνουργια μηχανή του. Μόλις συνέβη το μοιραίο διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο του Ελσίνκι και εκεί τον εξέτασε ένας χειρούργος και του είπε πως ήταν αδύνατον να σώσουν το δάχτυλό του και πως έπρεπε να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του μισού δαχτύλου.

Οι γιατροί έκανα πλάκα με τον Jerry όταν τους είπε τι επαγγέλλεται, λέγοντας του πως θα μπορούσε να φτιάξει ένα ‘δάχτυλο-USB”. Απ’ότι φαίνεται η ιδέα δεν του φάνηκε και τόσο χαζή και έτσι υλοποίησε αυτό το αστειάκι των γιατρών. Όπως ο ίδιος αναφέρει: “Όταν χρησιμοποιώ το USB, απλά αφήνω το δάχτυλό μου μέσα στη θύρα και το παίρνω όταν έχω τελειώσει τη δουλειά μου”.

[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου