Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Πωλείται χωριό..

Ένα χωριό με 22 σπίτια, καταστήματα και γήπεδο κρίκετ πωλείται στη νότια Αγγλία. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα στο οποίο ανήκει το Λίνκενχολτ στο Χαμσάιρ αποφάσισε να το πουλήσει και να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα πάρει σε άλλους κοινωφελείς σκοπούς. Τα χρήματα που ζητάει είναι 22-25 εκατομμύρια στερλίνες, σύμφωνα με τους μεσίτες Jackson-Stops & Staff που έχουν αναλάβει την διαδικασία.

Το χωριό, τυπικό της αγγλικής εξοχής, περιλαμβάνει έναν πύργο, ένα πρεσβυτέριο και καλλιεργήσιμη γη 2.000 εκταρίων.

Ενα από τα λίγα πράγματα που δεν θα αποκτήσει όποιος αγοράσει το χωριό είναι η εκκλησία του που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, αλλά τμήμα της ξαναχτίστηκε το 1871.

Οι κάτοικοι του χωριού που νοικιάζουν τα σπίτια και τα καταστήματα ελπίζουν πως η αλλαγή της ιδιοκτησίας δεν θα σημάνει και την αλλαγή του τρόπου ζωής τους. Οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούν ότι η τιμή είναι λογική, αν σκεφτεί κανείς την έκταση των καλλιεργειών, αλλά και του δάσους που περιλαμβάνονται.

Το χωριό σήμερα ανήκει στο Φιλανθρωπικό Ιδρυμα Χέρμπερτ και Πίτερ Μπλαγκρέιβ. Ο Χέρμπερτ Μπλαγκρέιβ δεν είχε κληρονόμους και άφησε το χωριό στο ίδρυμα που βοηθά άρρωστα παιδιά, ηλικιωμένους και ανάπηρους αναβάτες.

[ΑΠΕ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου