Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Σπίτι με ενα δολλάριο

Σε μια νέα και άκρως οικονομικά συμφέρουσα ιδέα, κατέληξαν οι κάτοικοι της επαρχιακής κωμόπολης Μαλί, στην Αυστραλία, οι οποίοι προσφέρουν ενοίκιο με μόλις ένα δολάριο την εβδομάδα, με σκοπό να προσελκύσουν νέους κατοίκους.


Μπορεί κάποτε η περιοχή αυτή, που ήταν μία από τις πρώτες περιοχές στην παραγωγή σιταριού, να έσφυζε από ζωή, αλλά τώρα πια, πολλοί κάτοικοι της την εγκαταλείπουν αφού μαστίζεται από την ανομβρία εδώ και 13 χρόνια. Αποτέλεσμα ο αριθμός των κατοίκων να συρρικνώνεται σε τέτοιο σημείο που να απειλείται με κλείσιμο ακόμα και το μοναδικό σχολείο της κωμόπολης


Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να εγκατασταθούν στην περιοχή νέοι άνθρωποι, οι κάτοικοι του Μαλί αγόρασαν τα εγκαταλειμμένα σπίτια και τα νοικιάζουν με ένα δολάριο την εβδομάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι νέοι κάτοικοι να έχουν παιδιά και να φροντίζουν τα σπίτια.


"Ελπίζουμε πως θα δελεάσουμε κάποιους που θέλουν εναλλακτικούς τρόπους ζωής, να έρθουν να εγκατασταθούν στο Μαλί και έτσι να ξαναδώσουν ζωή στην περιοχή", λέει ο εμπνευστής της ιδέας Άλαν Φόσετ.


[πηγη]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου