Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Οι μαγικοί αριθμοί του Λόττο

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει στην Βουλγαρία το γεγονός ότι για δύο συνεχείς κληρώσεις του λόττο, η κληρωτίδα έβγαλε τα ίδια νούμερα.Ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας διέταξε έρευνα όταν παρακολουθώντας την κλήρωση στην τηλεόραση διαπίστωσε ότι οι αριθμοί(4-15-23-24-35 και 42) της 10ης Σεπτεμβρίου ήταν ίδιοι με αυτούς της 6ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Λοτταρίας της Βουλγαρίας Konstantin Simeonov δήλωσε ότι από την έρευνα δεν προέκυψε κάτι, ούτε για την κλήρωση ούτε για τους νικητές."Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για απάτη" είπε χαρακτηριστικά.

"Η πιθανότητα να έρθουν τα ίδια έξι νούμερα σε δύο συνεχείς κληρώσεις είναι μια στα τέσσερα εκατομμύρια, αλλά όχι αδύνατη" δήλωσε ο μαθηματικός Michail Konstantinov.

Δεκαοχτώ άνθρωποι πρόβλεψαν τους έξι αριθμούς τη δεύτερη φορά κερδίζοντας από 7.700 δολάρια έκαστος, ενώ την πρώτη φορά δεν είχε υπάρξει νικητής στην πρώτη κατηγορία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του λόττο στη Βουλγαρία, είναι αδύνατο να "πειράξει" κάπιος τη μηχανή που κάνει την κλήρωση, η οποία διεξάγεται παρουσία ειδικής επιτροπής και μεταδίδεται από την τηλεόραση."Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα 52 χρόνια ιστορίας της λοτταρίας. Είμαστε έκπληκτοι από το γεγονός, αλλά πράγματι συνέβη" δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

[πηγη]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου