Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Πολύ γρήγορος ο νεος Safari..


O νέος Safari 4 της Apple, η beta εκδοση του οποίου παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη, είναι πλέον ο πιο γρήγορος browser ααφού ειναι 42 φορές πιο γρήγορος από τον IE 7 και 3,5 φορές από τον Firefox 3. Μπορείτε να δείτε εδώ τη σύγκριση των browser, η οποία αποδεικνύει τα παραπάνω.

Κατεβάστε την beta εκδοση από το site της Apple.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Θέλω να μην πληρώνω την ΕΡΤ





Σε μία ελεύθερη Αγορά όπως θέλουμε να λέμε για την αγορά της Ελλάδος καλούμαστε κάθε φορά να πληρώνουμε συνδρομή στην ΕΡΤ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Μια κατάσταση που καλά κρατεί χρόνια τώρα και φυσικά οι ιθύνοντες δεν πολύ ενοχλούνται.

Τα ιδιωτικά κανάλια δεν φαίνεται να ενοχλούνται οπότε και δεν κινούνται δικαστικά απέναντί της.

Τελικά είναι ή ΌΧΙ ελεύθερη η ελληνική τηλεόραση ???

Υπάρχει ή όχι επιτροπή ανταγωνισμού ???

Μήπως τελικά η ΕΡΤ είναι συνδρομητική ???

Από τη στιγμή που πληρώνουμε μήπως θα έπρεπε να έχουμε άποψη ???

Η ΕΡΤ δεν έχει έσοδα από τις διαφημίσεις και τις χορηγίες , γιατί θα πρέπει να συνεισφέρουμε και εμείς ???

Και τελικά αφού πληρώνουμε γιατί δεν έχουμε τις υπηρεσίες που μας αναλογούν ???

Οικονομική Κρίση ... και Επιχειρήσεις

Μιλάμε για μία Οικονομική Κρίση, που επιτρέψτε μου να τονίσω ότι δεν την έχουμε ζήσει ακόμα στην Ελλάδα μας. Τα αποτελέσματα που ακούμε και βλέπουμε τον τελευταίο καιρό είναι περισσότερο αποτέλεσμα «Ψυχολογικής» και όχι οικονομικής διαταραχής.

Με γνώμονα την διατήρηση των υπερκερδών τους , όσο μπορούν, οι επιχειρήσεις σπεύδουν να μειώσουν τα κόστη τους. Ο ποιο εύκολος τρόπος είναι για αυτές η μείωση του αριθμού των εργαζομένων. Απολύουν ή πιέζουν σε εθελούσια έξοδο όσους κρίνουν ότι δεν τους είναι απαραίτητοι. Έτσι καταφέρνουν τόσο να μειώνουν μέρος του «κόστους» όσο και να δημιουργήσουν ένα αίσθημα αβεβαιότητας για το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό τους.

Αυτό το αίσθημα αβεβαιότητας σύντομα θα το εκμεταλλευτούν για να προχωρήσουν σε μείωση αποδοχών και σε «ευέλικτα» μισθολογικά και ασφαλιστικά ωράρια.
Και όλα αυτά τη στιγμή που πολλές επιχειρήσεις ανακοινώνουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα, και «δύστυχες και κακόμοιρες» ( π.χ Τράπεζες ) εμφανίζουν μείωση υπερκερδών :) !!!

Τρανταχτό παράδειγμα τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), τα οποία ανακοίνωσαν μείωση κατά 7% των κερδών τους, από 232 στα 216 εκατομμύρια ευρώ !!!!

Από την άλλη έχουμε μια τραγική (και μόνιμα προβληματική) οικονομική πολιτική.
Μια χώρα που μονίμως υποβαστάζεται και προχωρά με τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις, με παραγωγικούς κλάδους την οικοδομή, τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις αναψυχής αναρωτιέται ποιο θα είναι το μέλλον της και πώς θα ξεπεράσει την κρίση.

Η Ευρώπη μας πιέζει για μηδαμινή αύξηση του επιπέδου των μισθών, σκληρή δημοσιονομική πολιτική για μείωση του ελλείμματος και περικοπή των δημοσίων δαπανών.

Και σκέφτεσαι…..
Οι τιμές των προϊόντων ανεβαίνουν μονίμως για να καταφέρουν να «επιζήσουν οι επιχειρήσεις», με αποτέλεσμα υψηλό πληθωρισμό…
Οι μισθοί έχουν χρόνια να ανέβουν σε ποσοστά ίσα ή υψηλότερα του πληθωρισμού…
Η αγοραστική δύναμη του έλληνα μειώνεται συνεχώς….
Το κράτος καλείται, να μειώσει το έλλειμμα και αυξάνει την φορολογία για τους πολίτες και παράλληλα να βελτιώσει τους ρυθμούς ανάπτυξης προσελκύοντας ξένες ή εγχώριες επενδύσεις , μειώνοντας την φορολογία για τους επίδοξους επιχειρηματίες ……
Οι κρατικές δαπάνες που ούτως ή άλλως ήταν λίγες πρέπει να μειωθούν….

Άρα .... τελικά που πάμε ????

Συγχωρέστε με αλλά μου έρχεται στο μυαλό η φράση του Χαρίλαου Τρικούπη "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"

(Πρωτομηνιά του Δεκέμβρη ο Χαρίλαος Τρικούπης εκστομίζει στη Βουλή την ιστορική φράση "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν" )

Γιατι μονο η Βέρντερ μπορει...

Η Βέρντερ Βρέμης πέταξε έξω από τη συνέχεια του Κυπέλλου UEFA τη "μεγάλη" Μίλαν!! Η ισοπαλία 2-2 στο «Σαν Σίρο» (σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα) με τα 2 γκολ του Πιζάρο οδήγησαν στη μεγάλη πρόκριση. Απόλυτα δίκαιο το αποτέλεσμα με πάρα πολλες ευκαιρίες χαμένες απο την ομάδα σε αντίθεση με την Μίλαν που δεν εκανε τίποτα. Επόμενος αντίπαλος η Σεντ Ετιεν. Ανετη πρόκριση και φύγαμε για τελικό...


Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Οι πιο "χαζές" εφευρέσεις!

Κρατάτε το χωνάκι με το παγωτό σας και απολαμβάνετε τη γεύση του στρίβοντάς το γύρω-γύρω, ώστε να μην τρέξει καμιά σταγόνα και λερωθείτε. Αν αυτό είναι μια βαρετή διαδικασία, υπάρχει το χωνάκι που κινείται μόνο του. Εσείς απλώς γλύφετε. Ακούγεται αστείο, αλλά είναι μια ανακάλυψη του 2008. Πρόκειται μάλλον για την πιο «άχρηστη» ανακάλυψη της χρονιάς. Ετσι κρίθηκε τουλάχιστον, και η κρίση δεν είναι λανθασμένη. Πάντως, ξεπούλησε όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά.

Υπάρχουν όμως κι άλλες εφευρέσεις που, αν μη τι άλλο, δεν εξυπηρετούν κανέναν ουσιαστικό σκοπό. Υπάρχει μάλιστα διαγωνισμός, το Landfill Prize, που αφορά τέτοιες ανακαλύψεις. Σίγουρο το χωνάκι που στρίβει μόνο του και διατίθεται σε τρία χρώματα ήταν άξιος νικητής, με διαφορά από άλλες εφευρέσεις. Από τη δεύτερη θέση και κάτω όμως ο συναγωνισμός ήταν σκληρός, καθώς οι άνευ ουσίας εφευρέσεις ήταν πολλές.

Τη δεύτερη θέση στον τελευταίο διαγωνισμό πήρε το «Plane Sheet», ένα κάλυμμα για το κάθισμα του αεροπλάνου που, κατά τους δημιουργούς του, το μετατρέπει από συνηθισμένο και πολυχρησιμοποιημένο κάθισμα σε εντυπωσιακό και... ευτυχισμένο μέρος, χωρίς τα μικρόβια και τους λεκέδες που έχουν αφήσει πίσω τους οι προηγούμενοι επιβάτες. Ετσι τουλάχιστον υποστήριξαν οι δημιουργοί του, που μάλλον δεν λαμβάνουν υπόψη ότι κανένας δεν θα πλήρωνε για ένα τέτοιο κάλυμμα, ιδίως για να το χρησιμοποιήσει σε καθίσματα που καθαρίζονται τακτικά.


Η οδοντόβουρτσα των 200 ευρώ (με τις υπεριώδεις ακτίνες) και ένα πιρούνι για τεμπέληδες μακαρονάδες...

Αξιες αναφοράς είναι κι άλλες «εφευρέσεις ηλίθιων μυαλών», όπως τις χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού. Μεταξύ αυτών των εφευρέσεων, είναι μια οδοντόβουρτσα που στοιχίζει σχεδόν διακόσια ευρώ μόνο και μόνο επειδή συνοδεύεται από εξοπλισμό εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας, προκειμένου να αποστειρώνεται. Αστοχη εφεύρεση είναι επίσης το ξυραφάκι που έχει κλασική χρήση, αλλά διαθέτει και μπαταρίες, καθώς κι ένα αποσμητικό γνωστής μάρκας που ψεκάζει τον χώρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με διαφορετικό όμως άρωμα κάθε φορά, ώστε -όπως λένε οι εμπνευστές του- να μη... βαριέται η μύτη να μυρίζει συνεχώς το ίδιο.

Χαζά είναι επίσης μερικά από τα μηνύματα που ακούγονται από τις συσκευές πλοήγησης στα αυτοκίνητα. Μεταξύ αυτών, το «Φθάσατε στον προορισμό σας» ή «Μπορείτε να κατεβάσετε τον επιβάτη». Πάντως, ως συσκευή είναι αρκετά χρήσιμη. Εξίσου «άχρηστες» θεωρούν οι διοργανωτές του διαγωνισμού τις παιχνιδομηχανές που προσφέρουν επίσης εκγύμναση. Οι περισσότεροι πληρώνουν πολλά ευρώ για να τις αποκτήσουν, πιστεύοντας πως θα γυμναστούν. Τελικά, καταλήγουν μόνο να παίζουν τα παιχνίδια καθισμένοι στον καναπέ.

Επίσης, άστοχη εφεύρεση είναι μια αναδιπλούμενη καρέκλα για το κάμπινγκ η οποία είναι εφοδιασμένη με τέσσερα ηχεία. Ετσι μπορείτε να ακούτε τη μουσική σας μαζί με τους γύρω σας, ανεξάρτητα από το αν τους αρέσει αυτό που ακούτε. Φυσικά, οι εμπνευστές της δεν σκέφθηκαν πως υπάρχουν τα ακουστικά ή τα ηχεία σε ηχοσύστημα, που σίγουρα θα έχουν καλύτερη απόδοση.

Αν πάλι σας αρέσει το σχοινάκι, ξεχάστε ό,τι ξέρατε. Τώρα κυκλοφορεί το ηλεκτρονικό ψηφιακό σχοινάκι, που ενεργοποιείται με κουμπιά στις λαβές. Αυτό μετρά πόσα πηδήματα κάνατε και τις θερμίδες που κάψατε. Μάλλον οι δημιουργοί του δεν έλαβαν υπόψη ότι ξέρετε κι εσείς να μετράτε και πως υπάρχουν καταγεγραμμένες οι θερμίδες που καίει κάποιος αν κάνει σχοινάκι.

Οσο για το μηχανικό πιρούνι, αυτό είναι χρήσιμο στους τεμπέληδες μακαρονάδες. Εσείς απλώς το κρατάτε κι εκείνο περιστρέφεται για να τυλίξει γύρω του το σπαγγέτι σας. Αν εξαιρέσετε ότι χάνετε τη «μαγεία» να στρίβετε το πιρούνι μόνοι σας, σίγουρα θα μοιάζετε ηλίθιοι αν το πάρετε μαζί σας σε κάποιο εστιατόριο, δεδομένου μάλιστα πως η περιστροφή είναι εξαιρετικά αργή σε σχέση μ’ αυτήν που θα κάνατε μόνοι σας.

Στην τεχνολογία υπάρχουν αρκετές χαζές εφευρέσεις, όπως ο USB Chameleon. Είναι ένα ζωάκι που όταν το βάλετε στον υπολογιστή, ανοιγοκλείνει τα μάτια του και βγάζει τη γλώσσα του με θράσος, χωρίς να κάνει κάτι άλλο. Και μπορεί να το λένε Chameleon, ωστόσο δεν αλλάζει χρώματα. Κι η μουσική όμως έχει τα «άχρηστά» της, όπως μια κιθάρα που στοιχίζει αρκετές εκατοντάδες ευρώ, δεν παίζεις όμως με τις χορδές. Πατάς τα χρωματιστά κουμπιά που έχει πάνω κι ακούγεται μουσική. Αν αυτό δεν είναι παλιμπαιδισμός, τότε τι είναι; Ακόμα μια ανόητη εφεύρεση είναι η απάντηση.

[πηγη]

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Νικητες Oscar 2009

Καλύτερη ταινία: Slumdog Millionaire

Καλύτερος σκηνοθέτης: Danny Boyle - Slumdog Millionaire

Α' ανδρικός ρόλος: Sean Penn - Milk

Α' γυναικείος ρόλος: Kate Winslet - The Reader

Β' ανδρικός ρόλος: Heath Ledger - The Dark Knight

Β' γυναικείος ρόλος: Penelope Cruz - Vicky Cristina Barcelona

Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία: Departures - Ιαπωνία

Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων: Wall-E

Καλύτερο πρωτότυπο σενάριο: Milk

Καλύτερα διασκευασμένο σενάριο: Slumdog Millionaire

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Τhe Curious Case of Benjamin Button

Φωτογραφία: Slumdog Millionaire

Kοστούμια: The Duchess

Oπτικά εφέ: The Curious Case of Benjamin Button

Nτοκιμαντέρ: Man on Wire

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους: Smile Pinki

Μοντάζ: Slumdog Millionaire

Make up: The Curious Case of Benjamin Button

Moυσική επένδυση: A.R. Rahman - Slumdog Millionaire

Τραγούδι: Jai Ho - Slumdog Millionaire

Mοντάζ ήχου: The Dark Knight

Μίξη ήχου: Slumdog Millionaire

Κινούμενα σχέδια μικρού μήκους: La Maison en Petits Cubes

Μικρού μήκους: Spielzeugland (Toyland)

Ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς η βράβευση του ηθοποιού Jerry Lewis, ο οποίος με δυσκολία κατάφερε να κρατηθεί στη σκηνή, η στιγμή της απονομής του Oscar στον Heath Ledger, όπως και το απόσπασμα από τα ''Παιδιά του Πειραιά'' που ακούστηκε μόλις ανακοινώθηκε το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

[πηγη]

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Το Facebook αποσύρει τους νέους όρους χρήσης έπειτα από «καταιγίδα» αντιδράσεων

Έπειτα από καταιγίδα αντιδράσεων εκ μέρους των χρηστών, το Facebook τελικά απέσυρε την Τετάρτη τους νέους όρους χρήσης που είχε θέσει, οι οποίοι φαινόταν να εννοούν πως τα δεδομένα των συνδρομητών ανήκουν στον ίδιο το δικτυακό τόπο.

Το Facebook υποδέχεται τώρα τους χρήστες με ένα διευκρινιστικό μήνυμα που αποδίδει όλη την αναστάτωση σε παρεξήγηση της αρχικής του ανακοίνωσης. Η διευκρίνιση διατυπώνεται σε απλά αγγλικά, αντί στη νομική γλώσσα της αρχικής ανακοίνωσης που πυροδότησε το επεισόδιο:

Η υπηρεσία «δεν διεκδικεί δικαιώματα για οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες σας ή για άλλο υλικό. Χρειαζόμαστε μια εξουσιοδότηση προκειμένου να σας βοηθάμε να μοιράζεστε πληροφορίες με τους φίλους σας, δεν υποστηρίζουμε όμως ότι μας ανήκουν οι πληροφορίες σας».

Το Facebook επιστρέφει τώρα στους προηγούμενους όρους χρήσης «μέχρι να διευθετηθούν τα ζητήματα που τέθηκαν».

Το κοινωνικό δίκτυο, που χρησιμοποιείται από 175 εκατ. συνδρομητές από όλο τον κόσμο, άλλαξε σιωπηλά τους όρους χρήσης πριν από δύο εβδομάδες. Η διαμάχη κλιμακώθηκε την περασμένη Κυριακή, όταν η γνωστή οργάνωση καταναλωτών Consumerist.com δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Οι νέοι όροι χρήσης του Facebook: Μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε με τα δεδομένα σας. Για πάντα».

Η οργάνωση προστασίας δεδομένων Electronic Provacy Information Center προειδοποίησε ότι θα κατήγγειλε το Facebook στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC).

Ο ιδρυτής της υπηρεσίας Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέφερε σε εταιρικό ιστολόγιο τη Δευτέρα ότι «στο Facebook, οι χρήστες έχουν την ιδιοκτησία των πληροφοριών τους και ελέγχουν με ποιον τις μοιράζονται». Παραδέχτηκε ότι «η φρασεολογία μας στους όρους χρήσης είναι υπερβολικά επίσημη και προστατευτική όσον αφορά τα δικαιώματα που χρειαζόμαστε για να προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία».

[πηγη]

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Τα παντα ολα το να τ'αλλο ξερω γω...




Τράκαρε δύο άρματα μάχης!

Ένας νεαρός Βρετανός στρατιώτης κατάφερε να τρακάρει όχι ένα αλλά δύο... άρματα μάχης αφού το έσκασε από το στρατόπεδο του, στη βόρεια Γερμανία, νωρίς σήμερα το πρωί, για να κάνει μια βόλτα.

Ο 18χρονος στρατιώτης, που φέρεται να ήταν μεθυσμένος, πήρε ένα τανκ Scimitar και βγήκε με αυτό από το στρατόπεδο, κοντά στο Χόνε. Κατάφερε όμως να κάνει μόλις 500 μέτρα καθώς βγήκε από το δρόμο και το άρμα ακινητοποίηθηκε.

Απτόητος, ο νεαρός επέστρεψε με τα πόδια στη βάση του, πήρε ένα άλλο άρμα και κατευθύνθηκε προς την πόλη Μπέργκεν, ενώ τον κυνηγούσαν Βρετανοί στρατονόμοι που τον είχαν εντοπίσει. Όταν προσπάθησαν να του κλείσουν το δρόμο, έχασε τον έλεγχο του άρματος και το έριξε σε μια οξιά.

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του νεαρού ήταν διπλάσιο από το επιτρεπόμενο όριο. "Δεν ξέρω εάν ήταν έμπειρος οδηγός άρματος, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να έχει εμπειρία στα 18 του", είπε ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.


(Πηγή: ΑΠΕ)

No comment #4




Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Μικρα - Μικρα #4

Συζητούν δυο Πόντιοι:
- Αν βρεις τι έχω μέσα στο καλάθι, θα σου δώδω ένα τσαμπί.
- Πατάτες, απαντά ο άλλος.

================================================
Ένας Πόντιος ανάβει ένα σπίρτο. Δεν ανάβει. Το πετάει και ανάβει ένα δεύτερο. Ούτε αυτό ανάβει και το πετάει. Ανάβει ένα τρίτο και αυτό ανάβει.
- Α, ωραία, αυτό είναι καλό, λέει και το ξαναβάζει στο κουτί!

================================================
- Όταν βλέπω να βρέχει, λέει ο Πόντιος, αισθάνομαι να με πλημμυρίζει μια υπερκόσμια χαρά. Η καρδιά μου γίνεται ανάλαφρη σαν του μικρού παιδιού...
- Φαίνεται ότι έχεις πολύ τρυφερή καρδιά. Είσαι ποιητής;
- Όχι, πουλάω αδιάβροχα!

================================================
Δύο τρελοί προσπαθούσαν να καρφώσουν ένα καρφί ανάποδα, δηλαδή από το κεφάλι του καρφιού προς τα
μέσα.
Τότε ο ένας λέει:
- "Αυτός που το έφτιαξε είναι χαζός! Έβαλε τη μύτη σε λάθος άκρη!"
- "Όχι, εσύ είσαι χαζός! αυτό το καρφί είναι για τον απέναντι τοίχο!"

================================================
Γιατί την καθαρά Δευτέρα όλοι θέλουν να έχουν χαρταετό του ολυμπιακού?????
Γιατί αν πέσει κάτω θα κερδίσει πέναλτυ!

================================================
Γυφτάκι στον πατέρα του: "Μπαμπά εσύ βρωμάς πιο πολύ από τη μαμά"
Μπαμπάς γύφτος:"Ναι, αλλά μη ξεχνάς ότι είμαι και δέκα χρόνια μεγαλύτερος"!

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

U2 - No Line On The Horizon (NEW Album)

Οι U2 ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους album με τίτλο No Line On The Horizon! Το No Line On The Horizon θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαρτίου 2009! Την παραγωγή του album την έχει αναλάβει ο μακροχρόνιος φίλος των U2 Brian Eno καθώς και οι Danny Lanois και Steve Lillywhite.



Τα τραγούδια που θα περιλαμβάνει:

1. No Line On The Horizon
2. Magnificent
3. Moment of Surrender
4. Unknown Caller
5. I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight
6. Get On Your Boots
7. Stand Up Comedy
8. Fez – Being Born
9. White As Snow
10. Breathe
11. Cedars Of Lebanon

Ήδη, έχει κυκλοφορήσει σε single το Get on your Boots, από τις 15 Φεβρουαρίου

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

"Να πεσει κεραυνος να με κάψει.."

Συνέβη και αυτο..:

Ένας άντρας, στην Κίνα, που ορκίστηκε στο όνομα του θεού ότι δεν χρωστά χρήματα σε ένα γείτονα του, λίγα λεπτά αργότερα δέχτηκε χτύπημα από κεραυνό!

Ο κύριος Xu, από την πόλη Fuqing, ορκίστηκε στον θεό μπροστά σε πλήθος γειτόνων ότι δεν χρωστά χρήματα στον γείτονα του τον κύριο Huang.

Απ'οτι φαίνεται όμως, μάλλον του χρωστούσε κάτι..

Worst dives ever

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Ξεδιψάστε με ούρα αγελάδας

Οι Ινδοί ετοιμάζονται να «τινάξουν» την παγκόσμια βιομηχανία αναψυκτικών ποτών στον «αέρα». Βρήκαν άραγε κάποιο νέο φυσικό συστατικό του οποίου η γεύση θα μας συγκλονίσει; Κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ποτό που να είναι το ίδιο υγιεινό όσο και δροσιστικό; Ε, ναι λοιπόν. Αληθεύουν και τα δύο!

Ύστερα από πολλές έρευνες και δοκιμές, δηλώνουν έτοιμοι να παρασκευάσουν ένα νέο προϊόν που θα βασίζεται στα ούρα της αγελάδας, η οποία ως γνωστόν στην Ινδία θεωρείται ιερό ζώο.

Ο Ομ Πρακάς που είναι επικεφαλής της ομάδας που ασχολείται με αυτήν την προσπάθεια, υποστηρίζει ότι το νέο ποτό θα είναι πολύ υγιεινό, εύγευστο, δε θα μοιάζει με τα άλλα ανθρακούχα ποτά της αγοράς και θα είναι απαλλαγμένο από κάθε είδους τοξίνες.

Είναι γνωστό ότι τα κόπρανα της αγελάδας χρησιμοποιούνται από πολλούς λαούς ως καύσιμη ύλη, ενώ τα ούρα της καταναλώνονται σε θρησκευτικές τελετές εξαγνισμού.

[πηγη]

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Eurovision 2009

Όποιο απο τα παρακάτω επιλεγεί, θα μας εκπροσωπήσει φέτος στο διαγωνισμό:







Κουνούπι βοήθησε σε σύλληψη..

Γεμάτη υπερηφάνεια η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε τον εντοπισμό ενός υπόπτου, ύστερα από ανάλυση DNA του αίματος που είχε ρουφήξει ένα κουνούπι που βρέθηκε μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο.

«Οι αστυνομικοί που επιθεωρούσαν το αυτοκίνητο παρατήρησαν ένα κουνούπι που είχε ρουφήξει αίμα. Το κουνούπι απεστάλη στο εργαστήριο όπου η ανάλυση έδειξε ότι το αίμα ανήκε σε άντρα καταγεγραμμένο στα αρχεία της αστυνομίας», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ο αστυνομικός επιθεωρητής Σακάρι Παλομάκι.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί τον Ιούνιο από τη Λάπουα, 380 χιλιόμετρα βόρεια του Ελσίνκι, και βρέθηκε κοντά σε έναν σταθμό, περίπου 20 χιλιόμετρα μακρύτερα.

«Δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούμε τα κουνούπια. Κατά την εκπαίδευση, δεν μας είπαν ποτέ να προσέχουμε τα κουνούπια που βρίσκονται στον τόπο του εγκλήματος», σχολίασε γελώντας ο επιθεωρητής. «Δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί κουνούπι μέσα σε ένα αυτοκίνητο, γεγονός που αποδεικνύει πόσο ενδελεχής ήταν η έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί», πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας πρόκειται να αποφασίσει εάν η απόδειξη αυτή είναι επαρκής για να καταδικάσει τον ύποπτο, ο οποίος αρνείται ότι έκλεψε το αυτοκίνητο. Ωστόσο, παραδέχεται ότι μπήκε στο εν λόγω αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας άντρας, κάνοντας οτοστόπ.


[πηγη]

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Μικρα - Μικρα #3

Μπαίνει ένα παστίτσιο μέσα σε ένα μπαρ,πλησιάζει στον μπάρμαν και του λέει:
-Καλησπέρα, θα ήθελα ένα ουίσκυ.
Και απαντάει ο μπάρμαν:
-Συγνώμη αλλά δεν σερβίρουμε φαγητά.
-----------------------------------------------------------------------
Ο Κακά .. είναι ο μόνος λευκός βραζιλιάνος με σκούρο όνομα ...

----------------------------------------------------------------------
Τσακώνονται δυο πιτσιρικάδες και λέει οένας στον άλλο:.
- Ναι, αλλά του μπαμπά μου η σελίδα έχει καλύτερα links από την σελίδα του δικού σου...

----------------------------------------------------------------------
Γιατί ο Superman πετάει με το ένα χέρι???
Γιατί με το άλλο αλλάζει ταχύτητες...

----------------------------------------------------------------------
Δύο ΠΑΟΚτζήδες βλέπουν στην τηλεόραση τον αγώνα Γαλατασαράι-Ολυμπιακού. Γυρνάει ο ένας ΠΑΟΚτζής και λέει στον άλλον:
- "Ρε'συ, με ποιον είμαστε σήμερα;"
- "Φυσικά και με τη Γαλατασαράι ρε φιλαράκι! Είσαι καλά; Με τον Ολυμπιακό θα είμαστε;"
- "Και την Κυριακή που παίζει Αρης-Ολυμπιακός; Με ποιον θα είμαστε;"
- "Πάλι με τη Γαλατασαράι!"

-----------------------------------------------------------------------
- Αυτό το εστιατόριο είναι απαράδεκτο. Θέλω να δω τον διευθυντή.

- Εχει βγει για φαγητό.

----------------------------------------------------------------------
- Γιατρέ, εχω παρατηρήσει το εξής: Όταν ακουμπήσω τη γλώσσα μου, αφότου εχω πιεί λεμονάδα, σε ενα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω απο το οποίο διοχετεύω ρεύμα, νιώθω μια ελαφριά γλυκιά γεύση. Τί μου συμβαίνει;
- Έχεις υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Έφυγε λόγω ..φαντασμάτων

Φαντάσματα ανάγκασαν τον εκατομμυριούχο, Ανουάρ Ρασίντ, να δώσει πίσω στην τράπεζα, την αξίας 3.6 εκατομμυρίων δολαρίων αναπαλαιωμένη έπαυλη, που μόλις πριν ένα χρόνο είχε αγοράσει.

Όλα ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα που μετακόμισε ο εκατομμυριούχος με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του στο «στοιχειωμένο» σπίτι, στο Νοτινγκχάμσαιρ στην Αγγλία.

Κηλίδες αίματος στα ρούχα τους, παράξενες φωνές, θόρυβοι μέσα από τους τοίχους ήταν μερικά από τα φαινόμενα που έκαναν την άτυχη οικογένεια να πιστέψει, ότι η πολυτελέστατη βίλα τους ήταν στοιχειωμένη.

«Αισθανόμασταν σαν να πρωταγωνιστούμε στην ταινία «The Others». Τα φαντάσματα δεν ήθελαν να βρισκόμαστε εκεί και μας έκαναν συνεχείς επιθέσεις. Δεν μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρασιντ.

[ΠΗΓΗ]

Πανηγυρισμος...

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You ( NEW! )




To νέο single της Kelly Clarkson, My Life Would Suck Without You εκτοξεύεται από το #97 στο #1 του Billboard Hot 100, σπάζοντας το ρεκόρ που πρόσφατα έκανε η Britney Spears με το Womanizer (που πήγε από το #96 στο #1).

Η άνοδος αυτή είναι και η μεγαλύτερη στην 50 χρονη ιστορία των chart.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

No comment #3







Ζόμπι σε ένα χιλιόμετρο

Χάκερς, σε τουλάχιστον 3 πολιτείες των ΗΠΑ, έχουν καταφέρει να αλλάζουν τις επιγραφές στις ηλεκτρονικές πινακίδες που βρίσκονται παραπλεύρως των δρόμων προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Το τελευταίο «χτύπημα» των χάκερς σημειώθηκε την Τρίτη το πρωί εν ώρα αιχμής στο Ιλινόις, όπου ηλεκτρονική πινακίδα προειδοποιούσε τους οδηγούς για υποχρεωτική αλλαγή της πορείας τους, καθώς ο δρόμος παρακάτω ήταν κλειστός λόγω… ζόμπι.

Μια μέρα νωρίτερα στην πολιτεία της Ιντιάνα, ηλεκτρονική πινακίδα προειδοποιούσε για παρουσία δεινοσαύρων κατά μήκος του δρόμου.

[ΠΗΓΗ]

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Λάπτοπ με 10 ευρώ!

Σε μια φιλόδοξη προσπάθεια να βελτιώσει τις τεχνολογικές δεξιότητες εκατομμυρίων μαθητών και σπουδαστών της, η Ινδία παρουσίασε σχέδιο για τη μαζική παραγωγή ενός φορητού υπολογιστή κόστους μόλις 10 δολαρίων.

Το κρατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 46 δισ. ρουπίες (740 εκατ. δολάρια), εγκαινιάστηκε την Τρίτη στη νότια πόλη του Τιρουπάτι, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό για τις τεχνικές προδιαγραφές του υπολογιστή είναι ότι θα διαθέτει μνήμη 2 Gigabyte και δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο πρωτότυπο του συστήματος, ούτε έχουν εξηγήσει πώς μπορεί να παραχθεί με τόσο χαμηλό κόστος.

Μια από τις βασικότερες απαιτήσεις είναι πάντως η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, καθώς ο φορητός προορίζεται και για αγροτικές περιοχές με αναξιόπιστο δίκτυο ηλεκτροδότησης και περιορισμένες ή ανύπαρκτες υποδομές πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

[ΠΗΓΗ]

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Μικρα - Μικρα #2

-Τι εχετε να πείτε για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων; ρωτά ο ρεπόρτερ τον ταξιτζή..
-Δε πα΄να ανεβαίνει να πουμε, εγω 15€ βάζω πάντα..
--------------------------------------------------------------

Στον πόλεμο, ο στρατηγός λέει στον πιο ικανό ανιχνευτή να δει πόσοι ειναι οι εχθροί.
Φεύγει ο ανιχνευτής και επιστρέφει μετά απο 2 ώρες με την αναφορα.
-Πόσοι ήταν ? Τους μέτρησες?
-Ναι. Ειναι 504.
-504! Τι λες ρε θηρίο..Είσαι σίγουρος?
-Ναι. Ήταν 4 μπροστα και καμια πεντακοσαρια απο πίσω...!!!

--------------------------------------------------------------
και το καλύτερο:

-Γιατι ο Αρης οταν παει για παγωτό στο περίπτερο παίρνει πάντα παγωτό χωνάκι?
-Γιατι ουτε ο περιπτεράς δεν του δίνει το κύπελλο!

Πως περνανε οι μερες...

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως περναει τις μέρες του ενας μέσος άνθρωπος?? Οχι ε...

Κάπως έτσι:

Κοιμάται 25,4 χρόνια
Σπουδάζει - Δουλεύει 13,5 χρόνια
Βλέπει τηλεόραση 12 χρόνια
Βλέπει φίλους 4,5 χρόνια
Διαβάζει 3 χρόνια
Τρώει 3 χρόνια
Ασχολείται με την εμφάνιση του 2 χρόνια
Μιλάει στο τηλέφωνο 1 χρόνο

Μας κανουν καπου 55 χρονια..
Προσωπικά τα 25,4 χρόνια μου φαίνονται λίγα..

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Barcodes

Όλοι ξέρετε τα barcodes. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι οτι από το barcode μπορείτε να καταλάβετε αν ενα προϊόν είναι όντως ελληνικό ή όχι. Είναι πολύ απλό: Τα τρία πρώτα ψηφία του barcode δηλώνουν τη χώρα προέλευσης του προϊόντος. Οταν τα ψηφία αυτά ειναι 520, τότε το προϊόν ε'ιναι όντως ελληνικό.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τους κωδικούς όλων των χωρών που είναι συμβεβλημένες με το διεθνές σύστημα GS1 που ειναι το κυρίαρχο σύστημα κωδικοποίησης στην παγκόσμια αγορά.